Een arbeidsmarkt met meer zekerheid als doel; Erik de Vlieger met Mei Li Vos

“Mensen moeten niet wakker hoeven te liggen of ze volgende week nog werk hebben en hun huur nog kunnen betalen”.


Ik denk dat alle organisaties, of dat nu een vereniging is of een politieke partij, het moet zoeken in het sociale medianetwerk om betrokkenheid en legitimiteit te krijgen. Er is nog zoveel werk te doen om mensen bewust te maken dat er zoiets als een CAO is, terwijl het een van de mooiste verworvenheden in Nederland is.
Mei Li Vos is voormalig PvdA Tweede Kamerlid en samen met Martin Pikaart oprichter van het Alternatief Voor Vakbond, het AVV. Deze vakbond wil geen vakbond zijn, niet staken, geen actie voeren en niet demonstreren. Wel wil het een progressieve politiek binnen de vakbeweging.
Daarnaast heeft Mei Li Vos onlangs het (schaduw) sociaal akkoord met Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, (ONL) gepresenteerd en overhandigd aan Premier Rutte.
Erik de Vlieger praat met Vos over haar vakbond, de democratische processen binnen het AVV, de ondergesneeuwde rechten van ZZP’ers, over de strijd tegen het ABP, de PvdA, het ONL en het schaduw akkoord.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.Doneren kan ook via crypto-currencies: Bitcoin KiNiBFCYTQeXChtAYMHqfSeQ91jEVoeve Ether 0x0111c80bdf8e1eee49a7c46bd134532f787dd852 Litecoin Lg11FwbnesVa7q2swjGgttbuHaX5EKAPoz

 

 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.