Een keerpunt in de wereldgeschiedenis?; Joost Niemöller met Karel van Wolferen

“Obama was de belangrijkste toeschouwer van de Wereld. Hij heeft alles laten gebeuren. Obama was slechts een pion op het schaakbord. Trump zal de belangrijkste ondernemer kunnen worden van de wereld! Hoe dat er uit gaat zien…….?”


Een belangrijk moment in de geschiedenis! Twee totaal verschillende presidenten wisselen de macht. Obama verdwijnt en Trump komt binnen. het lijkt een keerpunt in de geschiedenis. Wat kunnen we verwachten?
Joost Niemöller is journalist en schrijver en geeft een vervolg aan onze serie met Karel van Wolferen over de geopolitiek.
Dit gesprek vindt een dag voor de inauguratie plaats . Beide heren hebben dan nog geen kennis genomen van de scherpe toon van de redevoering van Trump. De vraag wat we kunnen verwachten van het beleid van Trump staat in dit gesprek centraal en wordt zo goed als mogelijk beantwoord op basis van de personen die hij om zich heen verzameld.
Over het afscheid van Obama:
Obama was de belangrijkste toeschouwer van de Wereld. Hij heeft alles laten gebeuren en er niets aan toegevoegd, behalve oorlog voeren. Hij heeft de Nobelprijs van de vrede gekregen, maar is oorlogen begonnen en heeft geen dag “geregeerd” zonder een oorlog waar Amerika niet bij betrokken was. Daarnaast heeft hij nieuwe lange afstand sluipmoord technieken ontwikkeld met Drones. Ook zijn er nu meer Amerikaanse kernwapens in de wereld als ooit tevoren…….Obama blijkt slechts een pion geweest op het schaakbord.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.