Een paardenrace in de journalistiek; Teun Gautier en Xandra Schutte

Het debat is gepolariseerd stelt opinieweekblad De Groene Amsterdammer. Hoe we met elkaar in een bubbel zitten en opinies omarmen die het uitsluitend eigen gelijk voeden. De echte werkelijkheid buiten de media is niet zo schematisch.

Xandra Schutte is hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Televisie is volgens Schutte voornamelijk gericht op typecasting. Tijdens de verkiezingen kan je stellen dat politiek als wedstrijd wordt gezien. Generaliserend kan je stellen dat veel mediaplatforms en politiek op elkaar zijn gekropen. Als oorzaak noemt Schutte de paardenrace die sinds 15 jaar is er sprake van een onderlinge competitie tussen de media die steeds heviger wordt.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.