Een pleidooi voor Sinterklaasverandering; een Vlog van Hajo Smit

Zwarte Piet ontkenner pleit voor Sinterklaasverandering

discussie-uiterlijk-van-zwarte-piet-verandert
Verandering is altijd goed maar kan te snel gaan voor veel mensen. Dan krijg je krampachtige reactionaire geluiden als het koste wat kost behouden van Zwarte Piet. Hajo Smit is een beetje boos dat mensen niet de moeite nemen een avondje te studeren op de oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet. Want ons heerlijk avondje is altijd aan verandering onderhevig geweest. Waarom vasthouden aan Sint en Piet van 1850? Waarom geen Sinterklaas 2.0? Waarom uiten mensen hun nationalisme en masse rond een onbenullige kwestie als Zwarte Piet en geven ze niet thuis als het gaat om nationale of internationale politiek? Waarom hebben mensen de mond vol van Zwarte Piet en verzaken ze hun burgerplicht als democraten? Is het niet tijd om het naar puur materialisme en hebberigheid afgegleden feest weer een liefdadig karakter te geven zoals de Heilige Nicolaas het ooit bedoelde? Klimaatontkenner en Trumpkenner Hajo Smit gaat helemaal los tegen de Zwarte Piet

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.