Een staatsgreep in Nederland; Sid Lukkassen met Rutger van den Noort

“Als je het volk en de elite uit elkaar speelt loop je het risico van een staatsgreep. Problemen worden niet opgelost, vertrouwen in de politiek is laag, de Main Stream Media ontkoppelt zich van de sociale media. Je ziet al met al het ontstaan van een parallelle samenleving.”

Dr. Rutger van den Noort schreef bij OpinieZ artikelen met lumineuze titels als: ‘Is Nederland klaar voor een coup?’ (18/9/2016) en ‘Wilders-vonnis vergroot de kans op staatsgreep’ (11/12/2016). Nu wordt hij door Sid Lukkassen ondervraagd: hoe heeft hij zijn columns over coups en staatsgrepen nu precies bedoeld? Van den Noort is er vast van overtuigd dat problemen niet worden opgelost, dat de burgers alsmaar bozer worden en zich steeds minder aantrekken van de instituties.

Van den Noort kreeg felle kritiek op zijn stukken: zo zou hij “een staatsgreep, een revolutie aanmoedigen”. Hij verdedigt zich en zegt dat hij enkel over alle mogelijke scenario’s wil nadenken, voordat geweld écht uitbreekt en het te laat is. Maar is het momentum voor een coup niet eigenlijk al voorbij? We lijken eerder te belanden in een Brave New World, waarbij we ons laten afleiden via verstrooiing en vermaak. We staan de overheid toe om onze privacy uit te hollen en gaan onszelf censureren. Burgers en autoriteiten zijn tot veel bereid om het deksel op de pot te houden…

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig!
NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.