Een vrij-zwevende intellectueel in de politiek; Boris van der Ham en Thierry Baudet

“Ik heb een hele bewuste stap gezet van vrij-zwevende intellectueel naar de politiek”.

Thierry Baudet heeft in het najaar 2016 aangekondigd van zijn Forum voor Democratie een politieke partij te maken. Dit gesprek met oud D66 politicus Boris van der Ham gaat over zijn opmerkelijke stap en de gevolgen die het voor de Nederlandse politiek zou moeten krijgen. Waar velen het over eens zijn is dat de komst van Baudet naar het Binnenhof de gemiddelde intelligentie daar aanzienlijk zal vergroten.

Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN


“Ik heb altijd gehoopt dat ik niet de politiek in hoefde te gaan.
In links liberale kringen, heb ik geconstateerd, dat het fout gaat in het denken, zoals de aanval op de Natiestaat en oikofobi. Ik heb altijd gehoopt dat met wat duwen en trekken veranderingen vanzelf zouden gaan. Het Oekraïne referendum was het kantelpunt waardoor ik er Inmiddels achter ben gekomen dat het systeem te verkokert is en dat het partijkartel te gesloten is om dat van buiten te nog te kunnen veranderen”.
“Vroeger had je linkse en rechtse zuilen, waarbij ook een krant en universiteit bij hoorde. Al de rechtse instituties zijn inmiddels links of links-liberaal geworden. Het nrc is bv een “Groen-links bode” geworden. De universiteit van Leiden in ook niet meer het conservatieve bolwerk van vroeger. In tegendeel, dat is een heel linkse progressieve universiteit geworden. Dit geld voor heel veel instituties die er nog zouden moeten zijn om een evenwichtig debat te kunnen houden in Nederland………..”

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.