Experimenteren met ander geld; Teunis Brosens, Martijn van der Linden en Paul Buitink

Het is nu tijd om te experimenteren met ander geld.
In deze aflevering gaat Paul Buitink (Voorzitter Stichting Full Reserve) in gesprek met Teunis Brosens (econoom bij ING) en Martijn van der Linden (voorzitter Ons Geld en lector New Finance op de HHs). Centraal staat het recente rapport ‘Geld en Schuld’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
De heren bespreken:
a)       De achtergrond van het WRR-rapport.
b)      De veranderde context van geldschepping.
c)       De twee problemen die de WRR definieert: 1) de grote omvang en hoge volatiliteit van de schulden; en 2) de onbalans tussen publieke en private belangen.
d)      De Ons Geld oplossing en mogelijke tussenstappen als digitaal contant geld, central bank digital currencies (CBDC) en een depositobank.
e)      De vier hoofdaanbevelingen van de WRR: zorg voor diversiteit in de sector; tem de overmatige schuldengroei; wees beter voorbereid op de volgende crisis; en veranker de publieke functie van banken.
f)        De dreiging van Big Tech bedrijven en de kansen van digitale technologieën.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.