Financiering van moskeeën en salafisme; Gert Jan Geling en Dennis Honing

Financieringen van moskeeën, voornamelijk vanuit de golfstaten worden in de Nederlandse media meestal gelinkt aan het salafisme.
Volgens Dennis Honing wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen de ca. zes verschillende sub-salafisme’s. Volgens de AIVD zijn er drie salafismen; het jihadistisch salafisme zoals de Hofstadgroep, vechtend voor een staat en met geopolitiek gestrekt been de wereld in. Vervolgens zijn er een gematigd salafisme en een A-politiek salafisme.
De financieringen richten zich vooral op de eerste twee salafistische groepen en beperken zich voornamelijk op de gebouwen.
Dennis Honing (Haarlem, 1990) is een moslim en opiniemaker over de islam en moslims in Nederland. Aanvankelijk koos hij voor het salafisme. Later nam hij hiervan afstand en werd pleitbezorger voor een humane islam. Honing gaat voor Café Weltschmerz gesprekken voeren met vertegenwoordigers van subculturele groepen.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.