Gebrek aan economische kennis bij politici is zorgelijk; Marielys Roos en Sander Boon

Opnamedatum: 2 mei 2018
Over de noodzaak van vertrouwen in een goed functionerende economie en het zorgelijke gebrek aan visie en vergezichten bij de politiek.
Dit eerste kennismakingsgesprek gaat over het vertrouwen waarop een goed functionerende economie berust. De vraag daarbij is in welke mate de politiek haar formele rol om dat vertrouwen te borgen ook nastreeft en of zij met haar beleidsmiddelen niet juist contraproductief handelt? Is de politiek wel goed op de hoogte en wordt zij wel goed geïnformeerd? De keuzen die gemaakt worden zijn veelal gericht op deelbelangen en niet op de samenleving als geheel.
Marielys Roos is fiscalist en een veel besproken luis in de pels van de gemeenteraad in Bloemendaal. In haar boek ‘Alles is geheim in Bloemendaal’ beschrijft zij haar hoog oplopende conflict met het establishment van Bloemendaal.
Sander Boon is politicoloog gespecialiseerd in financieel-economisch, sociaal-economisch en monetair beleid.
Beiden gaan gezamenlijk en onafhankelijk voor CafeWS gesprekken voeren over het politieke- en economische stelsel.
Na zijn studie politicologie werkte Sander bij politieke denktanks en hij specialiseerde zich in financieeleconomisch, sociaal-economisch en monetair beleid. Hij adviseerde politieke partijen en schreef voor een aantal partijen het partijprogramma. Daarnaast deed hij de research en redactie van Willem Middelkoop’s bestseller Als de dollar valt en publiceerde met hem een wekelijkse nieuwsbrief over geopolitiek, energie en financiële markten.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.