Géén reddingsfonds voor banken, alstublieft!; Arno Wellens en Sven Hulleman

Er komt een reddingsfonds voor banken, waarmee tussen de Europese landen meer onderlinge solidariteit ontstaat. De belangrijkste reden om hier tegen te zijn is het ‘moral hazard’ effect. Als je de eigen verantwoordelijkheid en risico’s bij banken weg gaat nemen, dan nodig je uit tot risicovol gedrag. Het reddingsfonds is contraproductief en vergroot de risico’s bij banken.
De banken in Italië zijn al technisch failliet. De consequenties voor heel Europa zijn enorm wanneer deze banken effectief onderuit gaan. Binnen het Europese faillissementsrecht zijn de nationale overheden slechts zeer beperkt verantwoordelijk voor hun eigen banken. Het Europese reddingsfonds komt dan al snel tot actie met steunmaatregelen. In Italië en Oost Europa komen ‘kometen van financiële ellende’ op ons af, waar de Noord Europese belastingbetaler straks voor opdraait.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.