Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink en Edgar Wortmann

AAEAAQAAAAAAAAWoAAAAJGEwMzM4YmRhLWUwOWUtNDJlOC05YWFiLTMyNTRkNDc5M2VjZg
“Toen de stichting vier jaar geleden aan de banken vroeg of ze wisten wat geldcreatie eigenlijk was bleek dat zelfs bestuurders van de banken hier niet eerder over hadden nagedacht…..”

Scene de Verleiders III. Foto: Raymond van Olphen

Scene de Verleiders III. Foto: Raymond van Olphen


Edgar Wortmann is bedrijfsjurist, kwartiermaker, onderzoeker, adviseur en het juridische en retorische brein van stichting “Ons Geld”.
De Stichting Ons Geld streeft naar een beter geldstelsel wat minder slecht en gammel geregeld is. Het geldstelsel is een kaartenhuis wat overeind gehouden wordt door de overheid. de kosten daarvan zijn enorm en worden gedragen door de overheid. Er wordt volgens Wortmann steeds doorgeborduurd aan een gammel bouwwerk, wat alleen maar complexer en onbeheersbaar wordt. Ons Geld wil dat de overheid met de samenleving het stelsel opnieuw onderzoekt en definieert. Er moet nagedacht worden wie er voordeel moet hebben bij geldcreatie en dat in degelijke juridische kaders stellen.
We hebben een stelsel wat met toeval aan elkaar hangt en geëxploiteerd wordt door de banken waarbij de overheid zich afzijdig houdt. Toen de stichting vier jaar geleden aan de banken vroeg of ze wisten wat geldcreatie eigenlijk was bleek dat zelfs bestuurders van de banken hier niet eerder over hadden nagedacht…..
Werk mee aan een andere samenleving en doneer Café Weltschmerz! We hebben uw hulp echt nodig. NL23 TRIO 0390 4379 13
Dit gesprek is mede mogelijk gemaakt door: Ron Vervoort
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.