Hajo Smit met Wassila Hachchi; De dialoog moet terug in de politiek!

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Eerst goed luisteren en nadenken voordat we onze mond opentrekken!


Wassila Hachchi heeft een Marokkaanse achtergrond en studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam. In de periode 2003-2007 was zij in dienst van de Koninklijke Marine, waarna zij in dienst trad bij het Ministerie van Economische zaken. In 2009 werd zij uitgeroepen tot “Jonge ambtenaar van het jaar”. In 2010 kwam zij in de Tweede Kamer voor D66. Afgelopen zomer 2016, vertrok zij voor velen onverwachts naar Amerika om zich te voegen bij Clintons campagneteam. Zij schreef daar een boekje over wat u hier kunt downloaden.
In dit gesprek met Hajo Smit geeft ze in het kort nog uitleg over deze voorgaande periode. Vervolgens gaat het over haar nieuwe project; de verbinding tussen het internet en de dialoog. Een dialoog betekent volgens Hachchi : eerst luisteren en nadenken voordat we onze mond opentrekken. Het gesprek krijgt dan meer symmetrie of evenwicht tussen de gesprekspartners. Alle partijen komen evenwaardig aan bod en hebben de kans hun standpunt of gevoelens naar voren te brengen. Daarmee is een dialoog ook verrijkend; men leert van de ander omdat er de tijd is genomen goed naar elkaar te luisteren. En luisteren betekent zoveel meer dan alleen ’tijd.’ Hachchi gaat voor Café Weltschmerz een serie gesprekken maken waarbinnen de dialoog als gespreksmodel centraal staat.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.