Het leven met een bipolaire stoornis; Esther van Fenema en Femke Schavemaker

Over leven met een bipolaire stoornis. Hoe werkt dit in real life? Is er een alternatief voor het wetenschappelijk onverklaarbare lithium? Een manier om je identiteit niet te verliezen?

foto Xolali Joval


Femke Schavemaker (1973) is creative director, copywriter en columnist. In april 2017 verscheen haar debuutroman Karkas. Ze schreef het vooral voor jonge mensen. „Mij had zo’n soort boek geholpen. Het boek moet jonge mensen onteenzamen. Maar het zou kunnen dat in dat moeten een waan zit. Misschien denk ik weer eens te groot.”
Over op jonge leeftijd flirten met hoge flats, pas diagnosticeren wanneer het lastig wordt voor anderen en het GGZ-proces waarin Lithium je patiënt maakt. De progressieve biografie benadert een werkelijkheid van bipolair leven. Ze koos voor een leven zonder lithium, wat juist een disclaimer is voor haar diagnose. Femke moet paaltjes plaatsen om haar eigen persoonlijkheid om in deze psychische staat net te kunnen functioneren. Tegelijkertijd is ze een veelgeprezen reclamemaker, met een artistieke mind en filosofie-achtergrond. Hoe werkt dat?
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.