‘Het zionisme is een superioriteitsleer’; Stan van Houcke en Jaap Hamburger

‘De kritische Joodse stem wordt gemarginaliseerd en in de hoek van semi-antisemitische hoek gedrongen. Standpunten over Israël worden beschouwd als een soort Lakmoesproef van waar je staat in het politieke spectrum. Ben je voor Israël dan hoor je tot het rechter deel van het politieke spectrum. Ben je kritisch over Israël dan behoor je tot het linker deel van het spectrum’.

Jaap Hamburger is voorzitter van ‘Een Ander Joods Geluid’. In het teken van het Paasfeest 2018, een aflevering over een kritisch Joodse organisatie.
Het hele antisemitisme concept wordt voornamelijk politiek gebruikt. Volgens Hamburger ’tamboereert’ Nederlands-joodse gemeenschap over het toenemende antisemitisme en de bedreigingen aan de joden in Nederland. Deze zijn volgens hem, altijd emotie- en incident gerelateerd. In de argumentatie komt hij geen enkel cijfermatige onderbouwing tegen. Hamburger stelt dat na correctie van kortstondig verhoogde antisemitisme, verband houdend met incidentele Israëlische acties tegen Palestijnen er eerder een afname te bespeuren is. Het ergert Hamburger dat er geen cijfers worden genoemd. Daarnaast ergert het hem dat de definities van antisemitisme zo geformuleerd zijn dat alle kritiek op de staat Israël als antisemitisch wordt beschouwd.
Verder stelt Hamburger;
@ ‘Israël wil hoe dan ook met hulp van Amerika een regionale grootmacht blijven’.
@ ‘De naar binnen gekeerde houding van Israël is een grote bedreiging voor het draagvlak en keert zich tegen de Joodse gemeenschap’.
@ ‘Joden willen niet anders zijn dan anderen, maar eisen wel voorrechten op met verwijzing naar antisemitisme’.
@ ‘Ik vind het heel moeilijk om dit te zeggen, maar in mijn persoonlijke leven is het een gift geweest dat mijn ouders en broertje zo ’n afschuwelijke geschiedenis hebben gehad. Die vorming heeft mijn leven getekend en daar ben ik heel dankbaar voor’.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.