Hoe relevant is de Teldersstichting voor de VVD?; Boris van der Ham en Patrick van Schie

Wetenschappelijke bureaus van de grote politieke partijen zijn de denktanks van de politiek. Café Weltschmerz vraagt zich af in hoeverre deze bureaus nog relevant zijn? Wat is de invloed en in welke mate is dit terug te vinden in het politieke beleid? Het eerste interview uit deze serie van Boris van der Ham is die met Patrick van Schie. Directeur van de Teldersstichting, het wetenschappelijke bureau van de VVD.

Van Frits Bolkenstein was het bekend dat deze het wetenschappelijk bureau van de VVD plat liep om antwoorden te krijgen op zijn vragen. Sinds zijn vertrek is het nogal stil geworden. Is dit exemplarisch voor het populisme in de politiek?
Patrick van Schie probeert een wetenschappelijke link te leggen naar de politiek. Het geeft een analyse van de politiek en doet aanbevelingen op basis van liberale beginselen. De uiteindelijke invloed is volgens Van Schie lastig te meten.
Help Café Weltschmerz mogelijk te maken met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.