Hoe vredig is een vredesmissie?; Dieuwertje Kuijpers en Niels Roelen

“Veel mensen gaan ideologisch de oorlog in en komen er gedesillusioneerd uit.”

Niels Roelen is sinds 1993 als militair bij de landmacht gekomen. Eerst als dienstplichtig bestuurder van een Leopard 2 tank. Vervolgens heeft hij als beroepsmilitair de KMA gevolgd. Zijn eerste militaire uitzending was naar Cyprus, vervolgens werd hij in 2007 uitgezonden naar Uruzgan. Over deze missie schreef hij het boek “Soldaat in Uruzgan”. Na zijn terugkeer volgde het boek “Leven na Uruzgan”.
In deze aflevering uitleg over (VN) missies. Wat gaat er mis in de communicatie tussen politiek en militaire staf en wat zijn de gevolgen voor de militair in de uitvoering?
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.