In 5 jaar een half miljoen mensen erbij: Coen de Jong en Jan Latten

100.000 bevolkingsaanwas door geboorte van voornamelijk eerdere migranten en 400.000 uit nieuwe migranten.
Regeren is vooruitzien, alleen lukt dat niet zo goed. We lopen steeds weer achter de feiten aan. De woningbouw staat stil terwijl er nu enorm bijgebouwd zou moeten worden.
Jan Latten is sociaal demograaf en emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Latten zet uiteen hoe de bevolkingsgroei in Nederland de afgelopen jaren steeds hoger was dan voorspeld werd. De groei wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door immigratie, met name uit niet-westerse landen en geboorte van eerdere immigranten. Elk jaar komt er zo in Nederland een aantal inwoners bij ten grootte van een middelgrote stad.
Politici en beleidsbepalers willen deze realiteit meestal niet onder ogen zien en zeggen – zonder onderbouwing – dat de consequenties van de bevolkingsgroei prima te ‘managen’ is. Latten wijst er op dat Nederland richting de 20 miljoen inwoners gaat als er niets veranderd en dat Nederland daarop qua woningaantallen en leefruimte niet berekend is. Hij pleit voor een doordachte bevolkingspolitiek op basis van het objectief analyseren van de gevolgen van bevolkingsgroei.
Politici moeten ophouden met droombeelden najagen en de realiteit onder ogen zien.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.