In de kringlooplandbouw is de mens vergeten; Dick Veerman en Teun Vellinga

Het nieuwe concept van de landbouw heeT kringlooplandbouw. Gaan we nu met kringlooplandbouw zowel de CO2 reductie als het ecologisch systeem oplossen?
Kunnen we in het kader van de klimaat (CO2) de dieren in onze veehouderijen allemaal houden? Maar hoe zit dat dan met de kringlooplandbouw? ’We hebben kringlooplandbouw dat geen antwoord is op kringlopen’.
Volgens onderzoeker Teun Vellinga kunnen we met wat technische aanpassingen alle productiedieren behouden. Maar met de kringlooplandbouw is dat nog niet zo zeker. Zoals dat nu is georganiseerd gaat dat niet lukken. Alle landbouwproductie in Nederland is gericht op voedselproductie, dat uiteindelijk in het toilet definitief verdwijnt. De rol van de mens is binnen dat kringloopsysteem ‘vergeten’.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Vellinga mist in de huidige kringloopvisie van de overheid aandacht voor retourstromen van nutriënten, en een oplossing voor wat hij noemt ‘het lek in de kringloop’.
Teun Vellinga is sinds 31 jaar onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen op de afdeling Veehouderij en Omgeving.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.