In de media is de overeenkomst groter dan het verschil; Nico Haasbroek en Ton Lankreijer

Nico Haasbroek in de jaren negentig hoofdredacteur van de NOS, daarvoor documentairemaker bij de VPRO en sinds kort de “Middellandman”. De straatreporter van de wijk Middelland in Rotterdam.
Foto-Nico-Haasbroek-800
Aanleiding voor het gesprek is het groeiende populisme en de propaganda machinaties van de publieke omroepen. De NOS maakte het onlangs erg bond met haar interview voor Nieuwsuur waarin Julian Assange door de interviewer suggestief en tendentieus verhoord werd. Een kritisch interview werd het door veel collega/vakgenoten genoemd. Ons inziens een gesprek voorbereid in de krochten van Club Nieuwspoort.
Het gesprek gaat verder over de wijze waarop de media met het “nieuws” omgaat; over het populisme in de media, de zaak Yuri van Gelder, het vullen van zendtijd bij calamiteiten, agenda journalistiek, het vissen uit dezelfde vijver, etc.
Als laatste verteld Haasbroek over zijn passie met de wijk Middelland in Rotterdam waar hij nieuwe journalistieke vormen uitprobeert.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

 
Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.