In EU heeft 150 miljoen een allergie; Katelijne Schrama en Thomas Rustemeyer

Steeds meer mensen blijken last van allergieën te hebben. Wat zijn de oorzaken en heeft het ook te maken met een veranderende leefomgeving?

Prof. dr. Rustemeyer is dermatoloog aan de VU in Amsterdam en opgeleid aan de Universitätsklinik Münster en Klinikum Dortmund. Rustemeyer heeft een sterke belangstelling voor de werking van het immuunsysteem en de interactie van de mens met zijn leefomgeving. Op basis hiervan heeft hij zich gespecialiseerd in de dermatologie. Zijn belangstelling heeft hij verder kunnen verdiepen in de keuze voor de aandachtsgebieden dermato-allergologie en arbeidsdermatologie. Ook behoren de behandelingen van immunologische ziektebeelden tot zijn zwaartepunten.
allergie-huisdieren-klachten-en-behandeling
 
Katelijne Schrama is documentairemaker en maakte de bekroonde documentaire “Georgica”.
Er blijkt een toename van allergieklachten in de behandelkamer van Rustemeyer. Ondanks uitbreiding van de spreekuren groeien toch de wachtlijsten. Sinds ca. 50 jaar neemt het aantal allergieën in Europa toe. De afgelopen 10 jaar is deze zelfs verdubbelt. De stijging neemt enorm toe. In Europa lijden minimaal 150 miljoen mensen aan een allergie. Er zijn meer mensen met allergieën die niet geregistreerd staan omdat hun klachten nog niet als allergie onderkent worden.
Een allergie is een eigenschap die ons afweersysteem tegen bacteriën, virussen , schimmels en kanker; ten onrechte stofjes als gevaarlijk kenmerkt en vervolgens aanvalt. Allergie is een relatief jonge ziekte waar nog veel onderzoek naar gedaan moet worden.

Een donatie aan CAFÉ WELTSCHMERZ is een aandeel in een betere samenleving. Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.