Jongeren zijn meer bereid tot politieke toenadering; Hans Moll en Sahar Afzal

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

“Hoe kan het zijn dat in de Verenigde Naties bepaalde landen hun vrijheid voor geloofsbelijdenis opeisen en dat tegelijk aan anderen verbieden? Hoe kunnen wij als jongeren voorkomen dat we niet vervallen in hetzelfde politieke spelletje van elkaar haten zoals dat bij de oude politici. Hoe komt het dat oud-politici zoals Van Agt en Hillen totaal anders zijn gaan denken dan tijdens hun ambt? Jongeren zijn moe van de strijd van de oude politiek en veel meer bereid om politieke toenadering te zoeken.”

Sahar Afzal is 20 jaar en sinds haar 18e de Nederlandse voorzitter van VN jongerenraad.

Zij verteld in dit gesprek met oud NRC journalist Hans Moll over de werking van de jongerenraad, hoe het spelletje gespeeld wordt, hoe landen elkaar in de raad dwars zitten, over Nikki Haley en de nieuwe Trumpiaanse wind binnen de VN, over de Palestijnse vluchtelingen in Israël, over de politieke jongeren die moe zijn van de politieke strijd tussen grootmachten en dat jongeren veel meer bereidt zijn om politieke toenadering te zoeken.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.