Kartelvorming en achterhaalde adviezen in de voedingswetenschappen: Lale en Juglen Zwaan

Kartelvorming en achterhaalde adviezen in de voedingswetenschappen.
Juglen Zwaan is voedingsdeskundige en beheert zijn eigen website, waar hij tracht onafhankelijke onderzoeken in de voedingswetenschap tot de mensen te brengen en achterhaalde adviezen van het Voedingscentrum te weerleggen met recenter en betrouwbaarder onderzoek. Het Voedingscentrum slaagt er al lange tijd niet in om de te dikke Nederlanders gezonder te laten eten, integendeel: het lijkt meer uit de hand te lopen. Slechts 2% van Nederland eet de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag. “Ook adviseren zij nog altijd je vezels te halen uit brood, terwijl Nederland juist van het brood af moet”, aldus Zwaan. Wat erg opvalt, is dat België veel betere adviezen geeft aan hun burgers en Belgen gezonder eten dan Nederlanders. Bovendien ontdekte Zwaan curieuze structuren in de branche van de voedingswetenschappen: alle top- medewerkers van het Voedingscentrum zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen, die nauwe contacten heeft met het bedrijfsleven. De directrice van het VC heeft jarenlang voor Unilever gewerkt, en de onderzoeken in deze branche zijn vrijwel altijd gesponsord door bedrijven. Dat roept vraagtekens op. Lale gaat daarover in gesprek.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.