Kim Jong-un, Gangsterdictator; Teun Gautier en Henk Schutten

Henk Schutten Is schrijver en journalist. Hij schrijft stukken voor FTM en werkte voor de Haagsche Courant, Elsevier en Het Parool. Hij heeft een zwak voor zwendelaars, flessentrekkers, neppers en oplichters. De afgelopen decennia schreef hij enkele boeken over drugscriminelen, dictators, Hells Angels en kunstfraudeurs die stuk voor stuk een groot (geletterd) publiek wisten te bereiken. Zijn onlangs verschenen boek is ‘Kim Jong-un, Gangsterdictator’.
Noord-Korea dreigt met een kernoorlog. Voor het eerst in de geschiedenis kan een megalomane dictator de wereld in een nucleair armageddon storten.
Nergens worden de mensenrechten zo ernstig geschonden als in Noord-Korea. Tijdens het schrikbewind van Kim Il-sung en zijn zoon Kim Jong-il kwamen miljoenen Koreanen om van de honger en kwijnden honderdduizenden politieke tegenstanders weg in concentratiekampen.
Onder hun opvolger Kim Jong-un is de situatie in het straatarme land alleen maar uitzichtlozer geworden. Met behulp van criminele inkomsten, zoals de handel in drugs, vals geld en wapens, wist zijn regime een nucleair arsenaal op te bouwen.
Het aantreden van Donald Trump als Amerikaanse president heeft een escalatie alleen maar dichterbij gebracht. Met een charmeoffensief wil Kim dat voorkomen. Maar hoe betrouwbaar is een dictator die zijn halfbroer liet vergiftigen, toeristen doodmartelt en een leger van hackers buitenlandse banken laat beroven?

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.