Kritiek op het anti racisme debat; Gert Jan Geling en Izz ad – Din Ruhulessin

“Het anti racisme debat wordt sektarisch en incestueus gescript. Je weet bij ieder debat wie er op af komt, wat er gezegd wordt en welke oplossingen aangedragen gaan worden.”
“Antiracisme zou tegen een etnische hiërarchie moeten zijn. Tegen een maatschappelijke orde die gebaseerd is op je huidskleur of etnische oorsprong. Terwijl wij in onze samenleving juist een meritocratie voorstaan, waar het om je verdienste moet gaan. De debatten die door de antiracisme activisten gevoerd worden en de oplossingen die daarbij aangedragen worden zouden de meritocratie moeten dienen. Het tegenovergestelde gebeurd. Als er bijvoorbeeld een systematische interventie nodig is om allochtonen door te laten stromen naar hogere functies door quota’s in te stellen, dan bestendigd dat juist de aanwezigheid van racisme in de samenleving. Onderliggend zeggen we dan dat er een etnische lagere klasse is die we helpen hogerop te komen om onze meritocratische doelstelling te realiseren.”
Izz ad – Din Ruhulessin is IT-ondernemer en o.a. columnist bij de Volkskrant.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.