Levenslust & Doodsdrift; Esther van Fenema en Sid Lukkassen

Levenslust en Doodsdrift het nieuwe boek van Sid Lukkassen.


De zomer en herfst van 2017 stonden in het teken van de ophanden zijnde ondergang van West-Europa. Onder meer GeenStijl, De Correspondent en De Groene Amsterdammer mengden zich in het debat. Eerst was er maandenlang een debat over het cultuurmarxisme, vervolgens ontstond er een polemiek over de vertaling van Spenglers Ondergang van het Avondland.
Maar steeds wanneer het linksliberale opinielandschap de doctrine van het cultuur-marxisme definitief probeert te bezweren, verschijnen er weer nieuwe intellectuelen die de handschoen opnemen.Dr. Lukkassen geldt als een van de meest veelbelovende intellectuelen en critici van het cultuurmarxisme.Hij doceerde o.a. filosofie van de geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen en promoveerde in de politieke wijsbegeerte.
Hij publiceerde op diverse media, waaronder ThePostOnline en Elsevier, en is bekend van optredens bij Buitenhof en Café Weltschmerz.
De presentatie van deze uitgave werd gefrustreerd door de dreigementen van linkse activisten de bijeenkomst te zullen verstoren. Uitgever Tom Zwitser heeft op het laatste moment de presentatie verplaatst en het nieuwe adres slechts voor vrienden en bekenden beschikbaar gesteld. Hier het gesprek met Esther van Fenema, een week voor de presentatie van het boek.
Sid Lukkassen studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is cursusleider en docent van beroep en promoveerde op het onderwerp ‘de democratie en haar media’. Tevens is hij gemeenteraadslid in de gemeente Dieren en auteur van het boek Avondland en Identiteit. Hij komt uit een nest van no-nonsense middenklassers en hardwerkende arbeiders.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.