‘Links’ is vrouwelijk en ‘rechts’ mannelijk; Fre Hooft van Huysduynen en Jan Roos

Mannelijk is ‘rechts’ en bestraffend, ‘links’ is vrouwelijk en opvoedend, volgens Jan Roos. Een discussiepoging tussen Jan Roos en Fre Hooft van Huysduynen over het fenimiseren van de samenleving. Daarnaast komt kort zijn nieuwe project “Vaderleed” aan de orde.
“Scheiden doet lijden. Dat klopt, alleen waarom moeten mannen meer lijden dan een vrouw bij het einde van een huwelijk? In 75% van de gevallen worden de kinderen direct aan de moeder toegewezen, maar 20% is er sprake van een co-ouderschap. Terwijl veel vaders hopen op een gelijke behandeling staat hij al 1-0 achter alleen maar omdat hij man is. Bij vechtscheidingen worden de kinderen vrijwel altijd aan de moeder toegewezen. Het wordt tijd dat het recht op vaderschap van deze tijd wordt, waar de rol van de papa verder gaat dan geld verdienen. Geef ons de rol in het leven van onze kinderen die wij en zij willen.”
https://www.voordekunst.nl/projecten/6456-vaderleed
Jan Roos is oorspronkelijk grafisch ontwerper. Hij werkte van 2007 tot 2010 bij BNR Nieuwsradio, waar hij tijdens het EK voetbal van 2008 een populaire column verzorgde. Van 2010 tot 2015 was hij verbonden aan de omroep PowNed, waarvoor hij korte televisiereportages maakte en co-presentator van het opiniërende journalistieke radioprogramma Echte Jannen was. Sinds augustus 2015 was hij verbonden aan het webforum GeenStijl, waarvoor hij onder meer het interviewprogramma Gesprek Op Niveau maakte, maar op 29 augustus 2016 stopte Roos bij Geenstijl omdat hij de politiek inging: bij VNL nam hij het lijsttrekkerschap op zich.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.