Marketing-communicatie in de politiek; Hans Siepel en Hein van Meeteren.

De partij als brand, de kiezer als consument en het electoraat als markt met het verkiezingsprogramma als product. Maar hoe succesvol is het eigenlijk?

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Hein van Meeteren was tot 2009 D’66 politicus en is mediator, docent journalistiek, communicatie adviseur en schrijver van het Manifest “Een partijloze democratie”. Hans Siepel praat met hem over de communicatie in de politiek.
De orde van advocaten hielden de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen tegen het licht. Vijf partijen doen voorstellen die in strijd zijn of staan op gespannen voet met de rechtsstaat. Wat zegt dat over de moraliteit van het politiek leiderschap? Volgens Van Meeteren hebben de politieke voormannen vooral last van bewustzijnsvernauwing door o.a. paniek en narcisme. Het is daarmee uitsluitend nog gefocust op haar eigen belang. Partijen zijn bedrijven geworden met een merk en willen markt (kiezers) winnen. Ze huren marketing-communicatie advies is en stellen hun product (verkiezingsprogramma) samen alsof het een zeepmiddel is. De kiezer is een consument geworden.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.