Moet na de banken ook Facebook straks worden gered? Paul Buitink en Mahir Alkaya

Paul Buitink is in gesprek met Mahir Alkaya, SP Tweede Kamerlid en woordvoerder van Financiën, handelsverdragen, ICT en ontwikkelingssamenwerking. Mahir heeft een initiatiefnota gelanceerd in december 2018 voor een 100% veilige spaar- en betaalrekening.
📌 U kunt Cafe Weltschmerz ook met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven. Op onze site vindt u alle informatie; Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
In dit gesprek gaan de heren in op de achtergrond van Mahir, waarom hij tot deze wet is gekomen en hoe hij is geinspireerd. Mahir wil dat commerciele banken gewoon failliet kunnen gaan. Ook bespreken ze de voor- en nadelen en de (on)mogelijkheden dit door te voeren. Bancaire en politieke krachten lijken het vooralsnog af te willen remmen. Ook internationaal zijn er dimensies zoals of het binnen de euro past en wat de invloed straks zal zijn van Facebook's Libra. Ook onderwerpen als privacy, QE, de rol van de ECB en negatieve rente komen aan bod.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.