‘Obesitas een geconstrueerd probleem’; Roel Pieterman, Jaap Seidell en Dick Veerman

“Er komen steeds meer dikke mensen en dikke mensen zijn vaker ziek, jagen zorgkosten omhoog en gaan eerder dood!” Roel Pieterman is wetenschapssocioloog. Hij stelt dat er over-gereageerd wordt met regels en wetgeving dat zich richt op miljoenen mensen, terwijl het slechts voor een handvol mensen effectief bedoeld is. De bemoeizucht van de staat bedoeld voor beperkte groepen, raakt de gehele samenleving en koloniseert het dagelijkse leven.
Jaap Seidell is hoogleraar gezondheidswetenschappen aan de VU. Hij is het volstrekt oneens met Pieterman. De overheid heeft volgens hem de taak om te interveniëren in leefstijl ontwikkelingen die leiden tot ziekten en zorg.
Dick Veerman bood zich aan als moderator in deze discussie op te treden.
📌Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.