Ontkenning leidt tot instabiliteit; Pim van Galen en Arend van Campen

Arend van Campen is energie consultant voor internationale organisaties, regeringen en schrijver. Hij woont in Zürich. Zijn laatste boek komt binnenkort in Engeland uit en gaat over de strijd in Afrika om het mineraal Coltan. Een geromantiseerd verhaal, gebaseerd op een gruwelijke werkelijkheid, waar de internationale gemeenschap nog te weinig aandacht voor heeft.

Coltan, is het stofje in uw telefoon waar in de Congo bloedige oorlogen voor gevochten worden. Rwandese milities pleegden in de Congo genocide om de mineraal mijnen met o.a. Coltan volledig te beheersen. Inmiddels zijn er ca. 4 miljoen mensen omgekomen om Coltan te kunnen delven, op de wereldmarkt te verhandelen en uw telefoon te laten werken. Arend van Campen (1960) woont in Zürich en heeft als energy consultant, vele multinationals en regeringen als klant. Hij houdt zich bezig met onderzoek naar duurzame energie, en probeert op een ethisch verantwoorde manier de kloof tussen mens en natuur te herstellen. Hij woonde onder andere in Algerije, Australië, Amerika, Aruba en Indonesië. Van Campen is de voorzitter van de Energy Institute Nederland.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar https//:www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.