Over de innovatiekracht van de journalistiek; Teun Gautier en Mark Deuze

‘We zouden in de journalistiek veel innovatiever kunnen zijn, maar het gebeurd onvoldoende omdat we teveel vast houden aan oude principes.’
Volgens Mark Deuze is er in de journalistiek zeker aandacht voor innovatie, maar wordt het te vaak naast het vak gezet. ‘Wat je ziet is dat talloze journalistieke initiatieven buiten de bestaande media om succesvol worden. Binnen de bestaande media blijkt het moeilijk om de bestaande cultuur te veranderen. Pogingen daarvoor worden ondernomen door kleine groepjes, “pockets”, intern te laten opereren in de hoop dat deze voldoende uitstralen en langzaam de interne cultuur veranderen’.
Een gesprek over de innovatiekracht van de media in het snel veranderende landschap.
Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies en in het bijzonder journalistiek aan de UvA

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.