Over de representatievormen in de politiek; Geerten Waling en Frank Ankersmit

Een academisch gesprek over de politieke representatievormen.

Frank Ankersmit promoveerde in 1982 op het proefschrift Narrative logic: a semantic analysis of the historian’s language, een geschiedfilosofische studie over het narratieve element in de geschiedschrijving. In 1986 werd hij benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
Ankersmit is sinds 1992 hoogleraar intellectuele en theoretische geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schreef veertien boeken en daarnaast ca. honderdvijftig wetenschappelijke artikelen. Met zijn boek over de historische ervaring won hij de Socrates-wisselbeker 2008. In april 2008 gaf hij zijn laatste hoorcolleges aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Het gesprek gaat over de politieke representatievormen uit de geschiedenis en huidige vormen die in de politiek worden gebruikt.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig!
NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.