Over de rol van bioscoopexploitanten; Ate de Jong met Ron Sterk

Een band tussen de filmmakers en exploitanten is er niet.

Ron Sterk is algemeen directeur van JT Bioscopen. Gedurende 6 jaar was hij directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB). In die periode werkte Sterk onder meer aan de digitalisering van de Nederlandse bioscopen en filmhuizen middels Cinema Digitaal, het oprichten van het Abraham Tuschinski Fonds en de collectieve waardeoverdracht van het pensioenfonds naar PNO.
8596_1
Ate de Jong spreekt met Ron Sterk over de band tussen de filmmakers en de exploitanten. Volgens Sterk is er geen band. Er wordt niet of slechts zijdelings met elkaar gesproken.
Sterk vertelt uitgebreid over de digitalisering in de bioscoop industrie. Vroeger was men gebonden aan de fysieke beperkingen van de 35 mm film, nu kan men met de it-infrastructuur veel flexibeler programmeren en op basis van de capaciteit van de zalen ook tussentijds wisselen. Dagelijks worden met een wiskundig programma de resultaten geanalyseerd en voorspellingen gemaakt. Er worden verwachtingen en vergelijkingen ingebracht en afgezet tegen films uit het verleden, zodat het vervalpatroon van een film goed is te voorspellen. Het programma rekent uit wat de bezoekersaantallen zullen zijn en weegt daarbij ook de weersomstandigheden en de Google zoekresultaten mee. Een ‘digitale machine’ die voor 120 zalen, met een grote precisie uitrekent op welke tijdstippen en in welke zalen de juiste film moet worden gestart.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)

Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.