Over de Turkse Coup; Sid Lukkassen en Ismail Selvi

DISCLAIMER: Café Weltschmerz accepteert alleen commentaren onder haar video’s die vrij zijn van grof taalgebruik en in foutloos Nederlands opgesteld. Bij bedreiging of suggestie daarvan, wordt onmiddellijk aangifte gedaan.
YASAL UYARI : Café Weltschmerz sadece faul dil özgür ve kusursuz Flamanca olan videolarında altında yorumlarınızı kabul eder. Tehditler derhal bildirilir zaman.

AFP-turkije-istanbul-coup-staatsgreep

Vrijdagavond 11 juli zag Ismail  de eerste berichten binnenkomen rond de staatsgreep in Turkije. De hoogste vorm van oorlogsvoering is de mentale aanval: dat je de plannen van je vijand in de war schopt nog terwijl hij ze aan het maken is. De coupplegers maakten doorslaggevende fouten: Ismail schetst een tijdlijn en licht toe wat er gebeurd is. Volgens hem “lagen de lijsten al klaar” ̶ de couppoging was de perfecte aanleiding van de Turkse regering om af te rekenen met vele politieke tegenstanders, van academici tot leraren en politieagenten.
Die avond riepen de moskeeën burgers op om op straat jihad te voeren voor Erdogan. Wie kan nu nog beweren dat de islam niet politiek is? Ondertussen blijven de Westerse media en Europese regeringsleiders wegkijken van het groeiend islamisme in Turkije…


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.