Over kunstsubsidies en de achterliggende structuren; Ate de Jong en Maarten Doorman
Hoe onafhankelijk zijn de kunsten en hoe is het gerelateerd aan de financiering? Moeten kunstenaars gebruik maken subsidies of is het juist beter dit niet te doen? Wat zijn de uitgangspunten van de subsidiënten en wat zouden ze wellicht moeten zijn? Een gesprek over kunst, subsidies en de structuren die daar achter liggen.
Ate de Jong is filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent. De Jong regisseerde zowel Nederlandse, Duitse, Britse als Amerikaanse films en series. Hij woont momenteel in Londen en Amsterdam.
Maarten Doorman is filosoof, schrijver en dichter. Daarnaast is Doorman bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht.
[We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.]
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]
Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.