Over schilderkunst; Rob Scholte met Peter Schuyff

In dit gesprek van Rob Scholte met de kunstenaar Peter Schuyff over de schilderkunst en waarin persoonlijke herinneringen worden opgehaald.
portraits-01
Peter Schuyff, is een Amerikaanse schilder, beeldhouwer en muzikant. Schuyff is geboren in 1958 in Nederland geboren, maar verhuisde in 1967 met zijn familie naar Vancouver, Canada. Schuyff’s moeder was een kunstenaar en zijn vader een hoogleraar economie aan de Simon Fraser Universiteit. Peter raakte gefascineerd door de radicale opvattingen van de kunstwereld in de jaren ’60 en ’70 en vooral met bekende figuren zoals Andy Warhol en Willem de Kooning. Hij groeide op in Canada en kreeg zijn opleiding in de kunst aan de Vancouver School of Art.
Hij leefde bijna twee decennia in het Chelsea Hotel en verkocht van daaruit zijn schilderijen. In de jaren tachtig verhuisde Schuyff naar East Village van Manhattan en samen met artiesten als Ashley Bickerton, Jerry Brown, David Burdeny, Catharine Burgess, Marjan Eggermont, Paul Kuhn, Eve Leader, Daniel Ong en Tanya Rusnak behoorde hij tot de Neo-Geo kunstbeweging. Schuyff’s werk werd opgenomen in de collecties van het MOMA in New York; Metropolitan Museum, New York; MOCA, Los Angeles; Moderna Museet in Stockholm; Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken; Dakis Joannou Collection;The Fisher Landau stichting; Portland Art Museum, Portland; het Spencer Museum of Art in Kansas en werd opgenomen in de beroemde kunstcollectie van Herbert en Dorothy Vogel. Schuyff’s werk werd tentoongesteld op de biënnale van 2014 in Whitney.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.