Over taboe’s en maatschappelijke weerstand; Coen Vermeeren en Lange Frans (Frederiks)

Café Weltschmerz vraagt zich af waarom complottheorieën en taboe-onderwerpen breed maatschappelijk geboycot worden en welke mechanismes daarbij werken? Die vraag proberen een wetenschapper en een succesvol muzikant in dit gesprek te beantwoorden. Coen Vermeeren in gesprek met Lange Frans.


Coen Vermeeren was tot de zomer 2017 verbonden aan de TU Delft als docent en hoofd van het Studium Generale. Hij is inmiddels niet meer werkzaam omdat “onderzoek naar het onbekende” volgens de TU niet tot de serieuze wetenschap behoort.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar www.cafeweltschmerz.nl/doneer/
Coen Vermeeren schreef het boek “Ufo’s bestaan gewoon” en zag zich vanuit zijn Studium Generale-functie, bijna verplicht om studenten over de achtergronden van dit fenomeen op de hoogte te brengen. Het is volgens Vermeeren immers geen fenomeen dat is gebaseerd op kletsverhalen, maar een fenomeen waaraan feitelijk waarnemingen ten grondslag liggen. De vraag is waarom de academische wereld nu de deuren in het slot gooit…?!
Lange Frans (Frederiks) maakt liedjes waarin hij zijn zorgen over complotten en de vele maatschappelijke taboe’s in een gecorrumpeerde wereld, centraal stelt. Bekend zijn o.a. “Kamervragen 1” en “Kamervragen 2”

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.