Politici in Nederland kunnen moeilijk ongelijk bekennen; Rob Oudkerk en Eric van der Burg

De serie over het bestuurlijk wantrouwen.
“Politici zijn niet goed in het erkennen van hun ongelijk. Ze zijn bang dat ze door hun zwakte te tonen zich kwetsbaar maken.” Van der Burg denkt dat kwetsbaarheid een teken van kracht is. “Daarnaast wordt er met gemak doorheen geprikt. Je ziet het terug in de commentaren na de verkiezingen waarin alle partijen hebben gewonnen. Zelfs als partijen zetelverlies lijden was het resultaat beter van verwacht of spreekt men van winst voor de coalitie of het gedachtegoed.”
Voor het linker spectrum is hij een rechtse VVD’er. Voor het rechtse spectrum een linkse VVD ’er. Hij beschouwt zichzelf als een liberaal die ‘verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel heeft.
Eric van der Burg is sinds 2018 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam, eerder was hij 8 jaar VVD – wethouder van Amsterdam. Naast zijn politieke functie heeft vele nevenfunctie in het sociaal maatschappelijke domein.

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.