“Racisme zou niet verboden moeten worden”; Paul Cliteur, Meindert Fennema en Floris van den Berg

“Racisme zou niet verboden moeten worden”. “Het probleem met een juridisch verbod is, dat er geen gesprek tot stand komt, maar uitsluitend het OM en de rechtelijke macht gaan bepalen wat er besproken mag worden”.

Paul Cliteur is rechtsgeleerde, filosoof en is als hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap verbonden aan de Universiteit van Leiden.
paul-cliteur-608x328
Cliteur werd als getuige-deskundige gehoord in het proces tegen Wilders over de “minder, minder Marokkanen” uitspraak. De NOS onder verantwoordelijkheid van hoofdredacteur Marcel Gerlauff, had de taak de livestream van het verhoor rechtstreeks te publiceren. Dat ging mis! Zelfs zo mis dat het het belangrijkste tweede deel, waarin een rechter gewraakt was, zelfs niet werd gepubliceerd. We mochten blijkbaar tegenstribbelend kennis nemen van het pleidooi van Paul Cliteur ten gunste van Geert Wilders, maar niet van de fout van de rechter. Een staaltje staatscensuur! 

Café Weltschmerz vroeg om die reden aan Cliteur zijn pleidooi voor de vrijheid voor mening en expressie, voor de camera’s van Café Weltschmerz in een discussie voort te zetten. Cliteur heeft inmiddels ook een boek geschreven over Gerechtelijke vervolging van religie-kritiek en vreemdelingenhaat en daarbij vergelijkingen getrokken met Bardot, Fallaci en Houellebecq.
cover-en-achterflap-bardot-2
Tafelgenoten zijn Meindert Fennema en Floris van den Berg. Meindert Fennema is als hoogleraar verbonden aan de afdeling politicologie en het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de Universiteit van Amsterdam, waar hij de leerstoel politieke theorie van etnische verhoudingen bekleedde. Floris van den Berg is filosoof en in deze discussie de moderator.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.