Rethinking Economics; Martijn Jeroen v/d Linden en Sam de Muijnck

Het Nederlandse economieonderwijs is te eentoning, te wiskundig en te theoretisch blijkt uit het recente rapport ‘Thinking like an economist?’ van Rethinking Economics NL. Na een studie economie begrijp je nog steeds niet hoe de economie werkt. Een theoretische school, de neoklassieke school, domineert en andere scholen komen nauwelijks aan bod. Dat kan anders en beter.
In deze aflevering gaat econoom Martijn van der Linden in gesprek met de scheidend voorzitter van Rethinking Economics NL Sam de Muijnck. Ze analyseren de staat van het economieonderwijs, de beweging rondom nieuw economisch denken en factoren die verandering tegenhouden. Op de website https/:www.economieonderwijs.nl vindt u het rapport en informatie over alternatieven.
 

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.