Sid Lukkassen en met Derk Jan Eppink; De ECB produceert zeepbellen!

Derk Jan Eppink over “euro-realisme”

4-slider-2_0
Derk Jan Eppink spreekt als voormalig Europarlementariër over de inside van de Europese politiek. “In geen enkel Europees land kunnen we nog spreken van een gehele soevereiniteit. De ECB produceert zeepbellen”, zo waarschuwt hij. “Het kompas uit het verleden wat betreft geldpolitiek is compleet verdwenen.” Ook spreekt Eppink over “culturele capitulatie” en “zelfonderwerping.” Er is een politiek-correct kader ontstaan waarbinnen ieder debat zich dient te begeven – een effectieve buitengrens was bijvoorbeeld “xenofoob”. Zodoende zijn verstand en cultuurhistorisch inzicht weggehaald uit de vorming van de Europa-professionals die nu worden klaargestoomd.
“Guy Verhofstadt heeft zich aangesloten op de heersende cultuurmarxistische stroming,” zo stelt hij. De EU bouwt alsmaar hogere torens en verliest haar visie en de voeling met de ontevreden burgers. Als grondlegger van het euro-realisme meent Eppink dat het tijd is om de Europese bouwkunde te herzien. Om de fundamenten van het Europees project te kunnen verstevigen moeten twee illusies moeten worden doorgeprikt: die van de monetaire unie en het asielbeleid. Blijven deze hervormingen uit, dan gaat Europa hetzelfde lot tegemoet als de Weimar-republiek…

Podcast

Een donatie aan Café Weltschmerz is een aandeel in een andere toekomst.

Ondersteun Café Weltschmerz!
NL23 TRIO 0390 4379 13

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.