Sid Lukkassen & Theodor Holman; Idealisme is een gruwel

Theodorus Cornelis (Theodor) Holman (Amsterdam, 9 januari 1953) is een Nederlandse schrijver, columnist, scenarioschrijver en radiopresentator. Hier in een gesprek met Sid Lukkassen.

Amsterdam 10 maart 2009 - Theodor Holman - Portretten auteurs 74ste boekenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het thema van het boekenbal is dit jaar TJIELP TJIELP - Met de literaire zoo wordt de Boekenweek feestelijk geopend met ‘Het Uitgelaten Boekenbal’

Amsterdam 10 maart 2009 – Theodor Holman – Portretten auteurs 74ste boekenbal in de Stadsschouwburg Amsterdam.


“Ik ben TEGEN elke vorm van idealisme. Ik vind idealisme een gruwel!” dit zegt Theodor Holman, bekend van zijn vele columns. Ook over comedians is hij niet mals: “Het merendeel van Nederlands cabaret is pure handel, centjes verdienen bij de VARA met politiek correcte grapjes. Grappenmakers zijn geen echte cabaretiers – zij zijn niet meer in staat om ons echt te laten lachen met schokkende visies, waardoor we tóch met nieuwe ogen naar de realiteit gaan kijken.” Volgens Holman is het vocabulaire gecensureerd: “bij de NRC worden bijvoorbeeld sowieso geen islam-kritische boeken gerecenseerd”.
We begrijpen niet meer wat ironie is en krijgen dan enorme opwellingen van politieke correctheid, om ons daar moreel aan vast te grijpen. Holman gaat helemaal los over Alexander Pechtold (D66). Het rustig kabbelende gesprek mondt uit in een gepassioneerde discussie over de macht van media versus de invloed van parlementariërs.

Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13
(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.