Sid Lukkassen, Laszlo Maracz & Hajo Smit: Geopolitiek college 2

“Bernie Sanders en Donald Trump”

Sid Lukkassen, László Marácz en Hajo Smit analyseren de internationale politiek en de belangrijkste ontwikkelingen daarin. Beginnend met Brexit: hadden Nigel Farage en Boris Johnson nu werkelijk de macht kunnen overnemen na de referendumuitslag? Om hun visie van een soeverein Groot-Brittannië in beleid om te zetten? Of zouden zij daarbij in ernstig conflict zijn geraakt met het establishment en met de George Soros’en en Peter Sutherland’s van deze wereld? Zal de Brexit regionalisme of nationalisme aanwakkeren en nieuwe afsplitsingen teweegbrengen?
GeopolitiekCollege1
Hajo Smit schreef een boek genaamd ‘Donald Trump en Bernie Sanders‘. Wat zegt de opkomst van deze markante persoonlijkheden over het turbulente politiek-culturele klimaat waarin Westerse landen verkeren? Hoe zullen de Amerikaanse presidentsverkiezingen Europa beïnvloeden? De schrijver houdt een enthousiast betoog voor representatieve democratie: er moeten begeesterende leiders opstaan die ons voorbij het dode punt kunnen brengen. Sid Lukkassen geeft weerwoord: representatieve democratie berust op communicatieve condities, en de taal die één kiezersgroep aanspreekt is precies de taal die andere groepen afschrikt. De polarisering rond Trump, Le Pen en recent de presidentsverkiezingen in Oostenrijk bewijst precies dat democratie tot diep verdeelde samenlevingen leidt.
TrumpSandersvoorkant

Voel de urgentie en doneer Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.