Staat de wetenschap in dienst van de gevestigde orde?; Coen de Jong en Kees van der Pijl

Is de wetenschap een ideologische reproductiemachine geworden, door te bevestigen wat de zittende macht graag hoort?

“Het ideaal van het academisch onderwijs is dat je een onderzoekende geest stimuleert, door mensen op meerdere manieren naar zaken te laten kijken. Hierdoor kan je tot verschillende oplossingen komen. De kunst die het academisch onderwijs had het ideale model in de 20e eeuw dat je de wetenschappelijke taal leerde beheersen waarin je je legitiem mag uitdrukken, om binnen die grenzen je eigen inventiviteit te laten gelden.”
Kees van der Pijl is emeritus hoogleraar internationale verhoudingen van de universiteit van Sussex. Coen de Jong is historicus.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https//:www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.