Ton Lankreijer interviewt Marcel Crok; Is het klimaat handel?

Marcel Crok is wetenschapsjournalist en schreef het boek “De staat van het klimaat”. Hij kreeg internationaal aandacht voor het bekritiseren van het inmiddels beruchte hockeystick grafiek. Sindsdien staat Crok bekend als klimaat scepticus, wat betekend dat hij niet voetstoots de conclusies aanneemt van de onderzoeken rondom klimaatverandering. Er worden vele miljarden aan subsidies in klimaat beleid gestoken waarvan de effecten onbewezen en naar grote waarschijnlijkheid nihil zijn. Geld gooien in een zwart gat terwijl de samenleving verarmd en de kwaliteit van zorg en onderwijs gemarginaliseerd wordt. Volgens Crok moet je dan wel wat meer en betere onderbouwing hebben over de te verwachte resultaten.
cropped-klimaatgek
Deze boodschap wordt niet door iedereen met instemming ontvangen want de economie rond de “klimaatindustrie” heeft een sterke, agressieve en politieke lobby ontwikkeld. Crok wordt dan ook gemarginaliseerd en grotendeel buiten het klimaat debat gehouden. Een reden voor Café Weltschmerz het tegengeluid van Crok en anderen, kansen te geven. De centrale vraag daarbij is; wat weten we nu echt over het klimaat en in hoeverre is het effectief en zinvol om te dit beïnvloeden? Crok is daarover zowel sceptisch als zeer genuanceerd.

Ondersteun Café Weltschmerz! NL23 TRIO 0390 4379 13
(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.