Tunesië, democratie en leverancier van Salafisten; Dennis Honing en Jan Jaap de Ruiter

Om de nieuwe burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema een handje te helpen begint Café Weltschmerz een serie over het Salafisme. Als introductie van deze reeks afleveringen praat Dennis Honing samen met Arabist Jan Jaap de Ruiter over de positie van Tunesië als grootste leverancier van salafisten in de islamitische wereld.
Tunesië is een hoopvol Arabisch land, met een serieuze poging tot een democratie. Het lijkt het enige land zijn waar de Arabische lente geslaagd is. Het feit dat de er nieuwe verkiezingen hebben plaatsgevonden en de winnende partij in overleg gaat met de verliezende stemt hoopvol. Anderzijds is het de grootste leverancier van Salafisten in de Arabische wereld. Het grootste contingent IS strijders komt uit Tunesië. Hoe komt het dat Tunesië zich zo positief ontwikkeld en buurland Marokko blijft hangen in middeleeuwse, autocratische machtsverhoudingen?

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.