UWV; Asielzoeker, dus géén journalist, maar schoonmaker; Arno Wellens en Zuhoor al-Qaisi

“Ik wil graag een goede journalist en onafhankelijke vrouw worden in dit land.”
Zuhoor al-Qaisi is een Iraakse vluchtelinge. Op 27 september 2015 verliet zij haar moederland, omdat ISIS haar woonplaats bezette. Zij studeerde journalistiek en werkte in Irak op een bank. In een NOS-item over asielzoekers zag Arno Wellens, Zuhoor en nodigde haar uit om voor de camera van Café Weltschmerz haar verhaal wat uitgebreider te vertellen.

Het gesprek gaat over de bureaucratische obstakels die het voor hoog opgeleide asielzoekers onmogelijk maken om zich in de Nederlandse samenleving dienstbaar te maken.
Zuhoor woont in Amsterdam, is hoog opgeleid maar mag niet werken. Het UWV zegt dat ze zich moet voorbereiden op schoonmaakwerk en niets anders. Omdat zij in Irak op universitair niveau journalistiek gestudeerde wil zij dus meer. “Ik wil graag een goede journalist en onafhankelijke vrouw worden in dit land.”
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.