Waarom haten ze ons eigenlijk?; Paul Cliteur, Geerten Waling en Frits Bosch

Hoe deskundig zijn deskundigen in een tv uitzending die onvoldoende een antwoord kunnen formuleren waar de samenleving verder mee komt?

Frits Bosch is macro-econoom (Universiteit van Amsterdam); hij was in diverse beleggingsfuncties werkzaam bij VNO, ABN, Wereldhave, GIM. Bosch is sinds 2011 partner bij DutchInvestor en is redacteur van de Nederlandse Vermogensbeheerders Gids en het market intelligence platform database op www.dutchinvestor.com. Hij is auteur van vele artikelen en boeken. Eerder verschenen van hem de boeken ‘Risico als Obsessie’, ‘Ratings en Ratio’s’ en ‘Pensioenfondsen in de Maalstroom’.
image-5956651
In deze aflevering een gesprek met Frits Bosch, Paul Cliteur en Geerten Waling over de bundel; ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’
De aanleiding van deze bundel is een uitzending van Jeroen Pauw waarin Jeroen deze vraag stelde aan zijn gasten naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. De deskundigen die aan tafel zaten hadden geen van allen hierop een goed antwoord. Frits Bosch benaderde Paul Cliteur met het idee een groep deskundigen hierover te raadplegen en de weerslag hiervan te bundelen.
Cliteur had bij het zien van dezelfde uitzending een zelfde ervaring. Hoe deskundig zijn deskundigen in een tv uitzending die onvoldoende een antwoord kunnen formuleren waar de samenleving verder mee komt?
Het boek ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ bestaat uit meerdere visies die elkaar soms ook tegenspreken. Zowel moslims als niet-moslims kwamen in het boek aan het woord. Daarbij kwam de problematiek vanuit verschillende invalshoeken naar voren. Bosch is bij het samenstellen van het boek somber geraakt. Het bijeen brengen en bundelen van een diversiteit aan invalshoeken en standpunten heeft vooralsnog niet tot een inhoudelijk dialoog geleidt over de retorische vraag van Jeroen Pauw; waarom haten ze ons eigenlijk?

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw steun hard nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13 (Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.