Was de Bende Van Nijvel een politiek gedreven complot?; Sid Lukkassen en Olli Salvatore

Complot theorieën rond de Bende Van Nijvel houden heel België al sinds de jaren ‘80 bezig en veel feiten en getuigenissen wijzen steeds weer in de richting van een politiek gedreven terreuractie.

De Vlaamse auteur Olli Salvatore deed zelfstandig onderzoek naar de achtergronden en beweegredenen van de bende van Nijvel. Hij baseert zich daarin op eerdere onderzoeken en inmiddels bekende feiten. Ook hij volgt de algemeen gedragen opvatting dat het om politiek gedreven terreur ging. Maar hij gaat wel verder met zijn conclusie dat het terreur van de Bende Van Nijvel vermoedelijk een onderdeel was van een anti-Russisch netwerk dat werd opgericht door de CIA.
“In de jaren ’80 zaaide de zogenaamde ‘Bende van Nijvel’ her en der in België terreur met het lukraak neerschieten van mensen, in de stijl van I.S. en Al Qaeda. Hun buit stond nooit in verhouding tot het grote aantal slachtoffers. Al snel ontstond onder de bevolking de indruk dat hier meer achter school. Alles speelde zich af in een periode waarin de regering weigerachtig stond tegenover het plaatsen van Amerikaanse kruisraketten, gericht op de Sovjetunie.”
Olli Salvatore werd bijna slachtoffer van de bende toen hij in 1985 in Aalst woonde, waar hun laatste en meest bloedige aanslag plaatsvond. Al die tijd droomde hij ervan die terreurgroep te ontmaskeren, terwijl het onderzoek nu al 32 jaar vastloopt. In de loop der jaren werd de link gelegd met ‘Gladio’, een ondergrondse, bewapende Europese ‘stay behind’ verzetsgroep die paraat moest staan om een eventuele Sovjetinvasie te beantwoorden, en naar verluidt ook samenwerkte met neonazi’s.
Nu de slachtoffers en nabestaanden door justitie opnieuw op een koude douche worden getrakteerd omdat het onderzoek weer is vastgelopen, heeft Salvatore zijn eigen onderzoek afgerond en heeft hij zijn bevindingen gepubliceerd. ‘Het Rapport Salvatore’ is terug te vinden op zijn website https//:www.bendevannijvel.info
De conclusie van zijn onderzoek is dat een ‘neocon’ strekking in de toplaag van de Amerikaanse politiek al decennialang koste wat koste een oorlog met Rusland (toen nog de Sovjetunie) wil uitlokken om een verdere gebiedsuitbreiding van de NAVO mogelijk te maken. De hernieuwde NAVO-activiteiten aan de grenzen met Rusland en de Westerse bemoeienis in Ukraïne lijken dit overduidelijk aan te tonen. In dat opzicht deelt hij geheel de mening van de bekende politicoloog professor Karel van Wolferen, die dat in eerdere Weltschmerz afleveringen wereldkundig maakte.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies; ga naar https//:www.cafeweltschmerz.nl/doneer/


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.