Wat is er mis met ons staatsbestel?; Rients Hofstra en Rico Brouwer

“De eerste en tweede kamer zien ook wel dat de afstand tussen de politiek en de burger steeds groter wordt en ze begonnen daarom de staatscommissie parlementair stelsel. Deze heeft nu tussentijds gerapporteerd; we gaan kijken naar wat er mis is met ons staatsbestel”.
Rico Brouwer bespreekt met Rients Hofstra de tussentijdse rapportage van commissie Remkes en wat er mis is aan ons Nederlandse staatsbestel. Dat dat niet meer houdbaar is ziet iedereen, maar hoe krijgen we het dan beter? Uit het interview volgt dat een meer bescheiden opstelling van de volksvertegenwoordigers, één die zonder partijbelangen dienstbaar is aan de samenleving, daarvoor een eerste voorwaarde is. De vraag is of dat wel door de politiek zelf kan worden opgelost?  Rients Hofstra schrijft politieke romans en zet in dit gesprek de hoofdpunten uiteen van zijn https://alternatiefstaatsbestel.nl De rapportage van commissie Remkes vindt u op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-846637. Dit is een pilot aflevering.  Rico Brouwer gaat voor café Weltschmerz interviews maken over Privacy, ICT en transparantie van bestuur.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.